Dags för mitt favoritämne igen, nämligen Klädvård!

När man köper kläder som är lite extra fina vad gäller material så är det också så att det krävs att man vårdar kläderna på ett mer försiktigt sätt än vad man gör med de vanliga t-shirtarna och bomullsunderkläderna. Ofta tar många för givet att man kan tvätta det mesta i 40 grader, men det är på det viset att det har kommit att bli allt vanligare med finare och mer känsliga material i kläderna även från de stora modekedjorna, vilket innebär att 30 grader och till och med kemtvätt inte är helt ovanligt.

Vet du att du är lite slarvig i största allmänhet är det därför en god idé att ta det för vana att alltid kolla tvättlappen i plagget innan du köper det. Är det värt att köpa plagget om det är kemtvätt, till exempel? Om du känner att du inte orkar med att denna typ av kläder så är det bättre att du inte köper dem alls, för det är väldigt mycket av slöseri med våra resurser att köpa plagg som man förstör efter en endaste tvätt, eller hur?

Visst är det på det viset att man ibland hittar både kläder och skor som är mer snygga än bekväma? Det har vi nog alla varit med om. Ska man då köpa dem eller ska man avstå? Det går ju inte att svara på den frågan då vi alla är olika, men det är definitivt så att det i vissa fall är väl värt att det är lite krångel! Jag har den senaste tiden köpt både sammetskängor (inte så praktiskt) och en klänning som inte går att tvätta i maskin, så jag har ju knappast gjort helt smarta val vad gäller att köpa kläder som man kan ta hand om på ett smidigt sätt, men det är det definitivt värt emellanåt!